5. Liseler Arası Matematik Bilgi Yarışması Sonuçları

1. Liselerarası Matematik Bilgi Yarışması

Çankaya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Matematik-Bilgisayar Bölümü ile Uygulamalı Matematik ve Bilgisayar Bilimi Topluluğu’nun ortaklaşa düzenlediği 5.Liselerarası Matematik Bilgi Yarışması, Üniversitemiz Merkez Kampusu’nda 08.05.2015 tarihinde düzenlenmiştir. Her sene büyük katılımla gerçekleşen bu yarışmanın amaçlarından bazıları şöyle sıralanmaktadır:

• Üniversitemizin adına yaraşır biçimde Matematik biliminin gelişimine hizmet etmek.
  • Liselerarası sosyal ve bilimsel platformu Çankaya Üniversitesi olarak oluşturmak.
  • Matematik alanına yeni, özgün ve estetik bir bakış açısı getirmek.
  • Geleceğin üniversite öğrencilerine üniversitemizin bilimsel ve donanımsal olanaklarını göstermek, akademik çalışmalarından haberdar etmek ve onları şimdiden üniversite ortamında gerçekleşen bir etkinlik içinde bulundurmak.
  • Gelecek kuşak öğrencileri matematik bilimine sevk etmek, ilgilerini artırmak.

Yarışma sonunda birinciliği Ankara Fen Lisesi almıştır. Yarışmaya katılan 54 lise takımından elemeyi kazanan beş lise finalde kıyasıya mücadele vermiş; matematik sorularıyla terleyen öğrenciler, her soruyu iki dakikada çözerek zamana karşı da yarışmışlardır.

Çankaya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sıtkı Alp’in de katıldığı finalde, yarışmanın jüri başkanlığını Çankaya Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Kenan Taş yaparken, jüri üyeliğini de Çankaya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Billur Kaymakçalan, Matematik-Bilgisayar Bölümü’nden Öğr. Gör. Dr. Nurgül Gökgöz Küçüksakallı, Matematik-Bilgisayar Bölümü’nden Öğr. Gör. Dr. Necip Özfidan , Matematik-Bilgisayar Bölümü’nden Öğr. Gör. Dr. Erkan Murat Türkan yapmıştır.

Aralarında YGS – 2015 onbirincisi ile birlikte ilk 50 ve ilk 500’de yer alan öğrencilerin de yer aldığı yarışmanın birincisi Ahmet Tecik ve Gizem Yüce’nin oluşturduğu Ankara Fen Lisesi takımı olmuştur. Atakan Büyükoğlu ve Ünal Ege Gaznepoğlu’nun oluşturduğu Özel Arı Fen Lisesi ikinci, Burak Can Biner ve Burak Gürlük’ten oluşan Özel Atlantik Ahmet Ulusoy Fen Lisesi takımı ise üçüncülüğü almıştır. Dördüncülüğü Ankara Özel Tevfik Fikret Anadolu Lisesi alırken, beşinciliği Özel Samanyolu Fen Lisesi.

Birinci                 Ankara Fen Lisesi

İkinci                  Özel Arı Fen Lisesi

Üçüncü                Özel Atlantik Ahmet Ulusoy Fen Lisesi

Dördüncü            Ankara Özel Tevfik Fikret Anadolu Lisesi

Beşinci                Özel Samanyolu Fen Lisesi

Ayrıca,

A) 18 Nisan 2015’te Balgat Kampüsü’nde yapılan ilk “1. Aşama Eleme” sınavına 54 okul başvurmuş ve 50’si katılmıştır. 2 saatlik yazılı sınav halinde yapılan bu eleme sonucu Finale 5 okul kalmıştır.

B) Eleme grubunda kişisel olarak çok başarılı oldukları halde takımları elenen bazı öğrencilerin isimleri ise;

• TED Ankara Koleji: Ege ERDİL
  • Özel Necip Fazıl Kısakürek Fen Lisesi: Tarık Buğra KARALİ
  • Özel Jale Tezer Fen Lisesi: Beril Simay ÜNER
  • Özel Çağlayan Anadolu Lisesi: İbrahim Buğra ELMAS

Tüm katılımcılara ve bu organizasyonun gerçekleşmesinde bizlere desteklerini esirgemeyen Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Sıtkı Alp ve Mütevelli Heyeti Üyelerine, Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Hamdi Mollamahmutoğlu’na teşekkür ediyor, seneye altıncısını düzenleyeceğimiz etkinliğe katılımınızı bekliyoruz.